25 września 2015r odbyło się w naszej firmie szkolenie produktowe firmy Barry Callebaut przeprowadzone przez Panią Agatę Baldwin –Trade Marketing Specialist, Rafała Maciejewskiego –Area Sales Manager oraz Patryka Szczepańskiego .
Spotkanie miało na celu przybliżenie nam działalności firmy Barry Callebaut oraz pozycjonowanie marek z omówieniem każdej z nich. Tym razem tematem były czekolady , ich rodzaje ,możliwości zastosowania w przygotowaniu tabliczek, pralin ,musów oraz mnóstwa innych czekoladowych przysmaków. Mieliśmy także okazję skosztować przygotowanych przez Patryka Szczepańskiego propozycji deserów z wykorzystaniem gamy czekolad.
Ważną informacją dla nas i naszych klientów jest fakt, iż od teraz możliwe jest umieszczanie na opakowaniach wyrobów z Finest Belgian Chocolate Callebaut naklejki lub dołączanie ulotki z informacją ”Wyprodukowano z kakao z upraw ściśle kontrolowanych”. Jest to zapewnienie ,że czekolada jest wyprodukowana z ziaren kakaowca pochodzących w 100% z upraw o zrównoważonym rozwoju.
Bardzo serdecznie dziękujemy Prowadzącym za spotkanie i wprowadzenie nas w słodkie tajniki świata czekolad .
Czekamy z niecierpliwością na następne spotkanie.
Uczestnicy szkolenia Firmy Nestor